1. Spaghetti Carbonara
Ingrediënten (voor 4 personen)
350 gram spaghetti
250 gram spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
80 gram Parmezaanse kaas
4 eieren
Bereiding
Kluts de eieren los met de geraspte Parmezaanse kaas en wat verse peper. Bak de spekjes met de ui en knoflook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de pasta klaar is, draai je het vuur onder de pan met de spekjes laag en voeg je de pasta daar aan toe. Doe ook het eimengsel hierbij en meng het geheel goed. Zorg dat de pan niet (en pasta met de spekjes) niet heel heet is als je het eimengsel toevoegt, het idee is dat het ei soort van vloeibaar blijft en dat het geen roerei wordt. Geef de rest van de Parmezaanse kaas er los bij. Lekker met een frisse groente of bijvoorbeeld een salade van veldsla.
NB deze pasta is niet helemaal geschikt om op te warmen, kwam ik achter.. dan krijg je dus alsnog een soort roerei (op de foto wel een klein beetje te zien)
Ingrediënten (voor 4 personen) - afhankelijk van wat je lekker of minder lekker vindt kan je de onderstaande hoeveelheden aanpassen
3. Macaroni met ham en kaas
350 gram spaghetti
2 blikjes ansjovis
2 potjes kappertjes
1 ½ pot zwarte olijven
1 ½ blik tomatenblokjes
1 flinke teen knoflook
1 Pepertje
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd alle ingrediënten fijn (behalve de tomatenblokjes) en bak ze kort, de knoflook eerst. Voeg als laatst de tomatenblokjes. Voeg naar smaak peper en zou toe. Voeg de pasta toe (en eventueel wat kookvocht) en verwarm nog even kort. Groene olijven kunnen ook worden toegevoegd. Ook lekker met wat verse peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met een rucolasalade.
Ingrediënten (voor 4 personen)
350 gram macaroni
250 gram achterham (dikke plak)
250 gram belegen kaas
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ham en de kaas in kleine blokjes (de kaas kan je eventueel ook raspen). Meng de pasta met de ham en de kaas, voeg eventueel nog wat kookvocht toe en verwarm kort. Bestrooi de pasta met verse peper en serveer bijvoorbeeld met een tomatensalade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten