Ingrediƫnten (voor 1 persoon)
2 bastognekoekjes
100 gram kwark
50 gram griekse yoghurt 0% vet
50 gram slagroom light
30 gram bosbessen (bijvoorbeeld uit de diepvries)
1 lepel bosbessenjam
Als de calorien je niet zo boeien, gebruik dan alsjeblieft volle griekse yoghurt en gewone slagroom.
Bereiding
Verkruimel de koekjes (dit gaat uitstekend in een vijzel). Meng de kwark, yoghurt en slagroom. Pureer een derde van de bessen en meng met de jam. Vul het glaasje met de helft van de koekkruimels, de helft van het kwarkmengsel, de helft van de bessen puree en de helft van de bessen. Herhaal zodat je van alles 2 laagjes hebt. Zet even in de koelkast (dan worden de kruimels een beetje zacht) en serveer met een lange lepel zodat je bij het eten van alle laagjes tegelijk proeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten