Zoeken in deze blog

maandag, juli 15, 2013

Runderspiezen met gegrilde groentes en naanbrood

Een van mijn grootste inspiratiebronnen voor lekkere recepten is ah.nl. Ten eerste bevat die 'database' oneindig veel leuke, moeilijke en makkelijke recepten en dat worden er elke maand meer. Ten tweede zoek ik graag recepten met goede foto's daarbij, iets wat smulweb of webchef bijvoorbeeld nog wel eens mist. Ook is de zoekmachine echt goed, van keuken tot thema - bijvoorbeeld 'kerst' of 'kinderkoken' -, tot gang, budget of slank, je kan met allerlei (of moet ik zeggen allerhande) zoektermen precies vinden wat je zoekt. Tot slot bevat ah.nl de mogelijkheid je favoriete recepten op te slaan, zelf recepten in te voeren en zo een eigen kookschrift te creeren. Die van mij is nog beperkt, maar mijn moeder (een niet onverdienstelijke amateurkok) bijvoorbeeld heeft een heel archief aangelegd. Daar put ik dan ook regelmatig uit. Zo kook ik aanstaande vrijdag een dinertje, waarvan het hoofd- en nagerecht uit mijn moeders kookschrift afkomstig zijn. Al heeft zij het hoofdgerecht geloof ik weer van mijn schoonzus, die het ooit met groot succes invoerde. O en een superhandige app met de geniale naam Appie maken het af. Ik ben fan. Maar dat had je al door denk ik.

Anyway, ik maakte vandaag iets van ah.nl dat zo lekker was dat ik het direct wil delen: spicy runderspiezen met een salade van gegrilde groentes en naanbrood.




Ingredienten (ik maakte hem iets anders dan op ah.nl, omdat ik sommige dingen niet had of omdat het me lekkerder leek) - voor 4 personen
1 aubergine, in de lengte in plakken
2 courgettes, in de lengte in plakken
2 el olijfolie
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl currypoeder
1 rode peper
500 g biefstuk in blokjes (wij zijn vleeseters vandaar, ah gebruikt 300 g)
1 el vlierbloesemazijn (ik kreeg deze onlangs, ik kan me voorstellen dat niet iedereen die heeft, gebruik dan balsamico)
1 handvol munt, in reepjes gesneden
100 g griekse yoghurt
50 g houmous
2 pakjes naanbrood garlic & coriander (ik gebruikte daarvan niet alles, wat minder brood om het vlees te compenseren)

Bereiding
Gril de aubergine en courgette in de grillpan. Keer regelmatig. Leg op een bord en laat afkoelen. Verhit ondertussen die olie in een steelpan op laag vuur. Voeg het venkelzaad, het paprikapoeder, de rode peper en het curry­poeder toe en verwarm zachtjes 2 min. Voeg van het vuur af 1 tl zout toe. Meng deze marinade door het vlees. Laat minimaal 15 min.marineren. Rijg de biefstuk aan de pennen. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de griekse yoghurt met de munt. Gril de spiesen 5 minuten in de grillpan. Keer regelmatig. Besprenkel de courgette en aubergine met de azijn. Serveer de spiesen met de salade, een flinke lepel griekse yoghurt, een lepel houmous en het naanbrood.

2 opmerkingen:

de schoonzus zei

dit ziet er echt superlekker uit! Ga ik zeker na de vakantie (op vakantie?) proberen.

Slank Sterk zei

En? was het lekker? :)