Zoeken in deze blog

zaterdag, november 16, 2013

Pams Bruschetta


Ik heb het eerder beloofd en het heeft even geduurd, maar hierbij dan toch het recept van een van de lekkerste bruschetta’s die ik ooit geproefd heb: Pams bruschetta uit het kookboek Ciao Italia van Guy Mirabella. Uit het boek: “De ingredienten en smaken en geuren die erin verwerkt zitten, zijn krachtig, fantasierijk en klassiek, kortom een lofzang op alles wat Italiaans is.” Niets meer aan toe te voegen…


Ingrediënten (voor 8 personen)
4 Italiaanse saucijzen
60 ml olijfolie en 60 ml extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, 1 fijn gehakt, 1 ongepeld
4 takjes dille, blaadjes eraf geplukt
zout en versgemalen zwarte peper
4 rijpe tomaten in kwarten gesneden
flinke handvol basilicumblaadjes
2 handenvol rucola
75 gram zwarte olijven
8 bolletjes bocconcini, in stukjes gescheurd (te krijgen bij Italiaanse delicatessenwinkels, als je het niet kan vinden gebruik dan echt goede (buffel)mozzarella)
8 ansjovisfilets
8 dikke sneden knapperig Italiaans zuurdesembrood






Bereiding
Snijd de saucijzen in de lengte door midden en leg in een schaal. Voeg de olie, gehakte knoflook en dille toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de saucijzen goed door het mengsel zodat ze er aan alle kanten mee bedekt zijn. Laat marineren terwijl je in een andere kom de tomaten, basilicum, rucola, olijven, bocconcini, ansjovisfilets en extra vergine olijfolie door elkaar mengt en op smaak brengt met peper en zout.
Verwarm het rooster van een barbecue, een grillpan of gewone koekenpan en bak de saucijzen. Veeg het bakoppervlak schoon en rooster daarop het brood. Snijd de hele teen knoflook doormidden en wrijf het brood er aan een kant mee in als je de sneden van de warmtebron neemt. Beleg de bruschetta met de gegrilde saucijzen en salade en serveer.

Voedingswaarden (per bruschetta/persoon)
Kcal 377
Koolhydraten 12
Vet 28
Proteïne 19

Bron: Ciao Italia van Guy Mirabella

Geen opmerkingen: