Ik
heb het eerder beloofd en het heeft even geduurd, maar hierbij dan toch het
recept van een van de lekkerste bruschetta’s die ik ooit geproefd heb: Pams
bruschetta uit het kookboek Ciao Italia van Guy Mirabella. Uit het boek: “De
ingredienten en smaken en geuren die erin verwerkt zitten, zijn krachtig,
fantasierijk en klassiek, kortom een lofzang op alles wat Italiaans is.” Niets
meer aan toe te voegen…
Ingrediënten
(voor 8 personen)
4
Italiaanse saucijzen
60
ml olijfolie en 60 ml extra vergine olijfolie
2
tenen knoflook, 1 fijn gehakt, 1 ongepeld
4
takjes dille, blaadjes eraf geplukt
zout
en versgemalen zwarte peper
4
rijpe tomaten in kwarten gesneden
flinke
handvol basilicumblaadjes
2
handenvol rucola
75
gram zwarte olijven
8
bolletjes bocconcini, in stukjes gescheurd (te krijgen bij Italiaanse
delicatessenwinkels, als je het niet kan vinden gebruik dan echt goede
(buffel)mozzarella)
8
ansjovisfilets
8
dikke sneden knapperig Italiaans zuurdesembrood
Bereiding
Snijd
de saucijzen in de lengte door midden en leg in een schaal. Voeg de olie,
gehakte knoflook en dille toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de
saucijzen goed door het mengsel zodat ze er aan alle kanten mee bedekt zijn.
Laat marineren terwijl je in een andere kom de tomaten, basilicum, rucola,
olijven, bocconcini, ansjovisfilets en extra vergine olijfolie door elkaar
mengt en op smaak brengt met peper en zout.
Verwarm
het rooster van een barbecue, een grillpan of gewone koekenpan en bak de
saucijzen. Veeg het bakoppervlak schoon en rooster daarop het brood. Snijd de
hele teen knoflook doormidden en wrijf het brood er aan een kant mee in als je
de sneden van de warmtebron neemt. Beleg de bruschetta met de gegrilde
saucijzen en salade en serveer.
Voedingswaarden
(per bruschetta/persoon)
Kcal
377
Koolhydraten
12
Vet
28
Proteïne
19
Bron:
Ciao Italia van Guy Mirabella
Geen opmerkingen:
Een reactie posten